Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Başkan Mahmut Çelikcan’ın yanı sıra, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Adana Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Çiğdem Akça ve üyeleri katıldı.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın ‘Kadın dostu Belediye Başkanı’ ödülünü Adana kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Akça verdi. Bu ödülü hak eden belediye başkanlarına verdiklerini belirten Çiğdem Akça ‘Bize verdiğiniz destekler için teşekkür ediyoruz. Desteklerinizin devamını diliyoru‘dedi.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan kadına yönelik her türlü şiddeti kınadıklarını belirterek ‘ Biz Yüreğir’de yeni yaptığımız Kültür Evlerimiz de hedef kitlemizi öncelikle kadınlar olarak belirledik. Onların eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaparak seminerler, toplantılar düzenleyerek kadınlarımızın eğitilmesi yönünde çalışmalarımız sürüyor. Kadınlarımızın her türlü sorunlarının giderilmesinde Aileden Sorumlu Bakanımız Fatma Şahin çok önemli çalışmalar yaptılar. Toplumu doğuran analarımızla ilgili yerelde ise Büyükşehir ile ilçe Belediyeleri ortak hareket ettiği zaman bu birliktelik sağlandığı zaman ortaya çok güzel çalışmalar ve projeler çıkar. Bana bu plaketi layık gördüğünüz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu plaketi kadınlardan almış olmamın benim için çok özel bir değeri var’ şeklinde konuştu.

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan Zopçuk yaptığı açıklamada hiçbir canlının şiddet görmemesi gerektiğini belirterek ‘ Toplumsal olarak yapmamız gereken çocuklarımızın eşit şekilde kız-oğlan ayrımı yapmadan ikisine de eşit davranarak yetiştirmemiz gerekmektedir. Şiddet eğilimi gösterenler kişilik problemi olan kişilerdir. Sayın Başbakanımız Diyanet İşleri, Adalet Bakanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Askeriye ve tüm ilgili bakanlıklara talimat vererek toplumumuzun bu konularda eğitilmesini ve bunun bir eylem planı olarak uygulanmasını istedi. Dönemimizde Kadına şiddeti önlemede önemli mesafeler alındı.’dedi.