Kozan İlçe Sağlık müdürlüğünden Eğitim hemşiresi  Fadime Seher Demir'in konuşmacı olarak katıldığı seminerde evde basit tedbirsizliğin veya bilgisizliğin faturasının canla ödenebileceğini ifade ederek , kazalara karşı en iyi önlemin tedbirli davranmak ve ilk yardım bilgisine sahip olunması gerektiğini söyleyen Demir, evlerde zehirlenme, yanık,uzuv kayıpları,kol bacak kırılması halinde ilk neler yapılması gerektiği konusunda bilgiler verdi ve " evde ilk müdahalenin  yapılıp daha sonra en yakın sağlık kuruluşuna götürülmesi gerektiğinin altını çizdi.



En güvenli yer sayılan evlerde dahi birçok kaza riski bulunduğunu ve bunlardan en çok 0-6 yaş arası çocukların etkilendiğini dile getirirken, şunları da belirtti:"Kazalardan korunmanın yolu ise önceden önlem almaktan geçiyor. Çocuklardan sonra risk altında olan ikinci grup ise düşme riski bulunan ya da unutkanlık rahatsızlığı olan yaşlılar. Tabii yorgun olduğunuzda ya da acele edildiğinde herkesi bekleyen ev kazaları da var. Hatta bazen kaza 'geliyorum' bile diyor. Bu durumda ev kazalarından korunmak kadar, kaza sonrasında yapılacak ilk yardım kurallarının bilinmesi de büyük önem taşıyor."

Sinevizyon sunumu eşliğinde verdiği seminerde kadınlara  ilk yardım konusunda da bilgiler veren Demir, kazadan daha az zarar görmenin yolunun doğru ilk yardımdan geçtiğini kaydetti. Seminere kadınların yanı sıra İlçe Sağlık müdürü Murat Öz ile Kozan Kent Konseyi başkanı Derya Tüfekli katıldı.