Kutlama programının tanıtımı için basın toplantısı düzenleyen İl Müftüsü İsmail Canbolat, "16 Nisan Cuma günü akşam saat 20.00´de hiç kimse kimseye randevu vermesin, ilk defa böyle bir organizasyon gerçekleştirilecek. Tüm Adanalıları, hangi inanç grubuna mensup olursa olsun herkesi 19.30´da stadyumda olmaya davet ediyorum. Kutlu Doğum Haftası Adana´ya, ülkemize, insanlığa hayırlı olsun. Efendimize yakışır bir program hazırladık" dedi.

Müftü Canbolat, etkinliklerin 14-20 Nisan tarihleri arasında Adana´nın dört bir yanında devam edeceğini söyledi. Hz. Muhammed´in (sav) doğumunun İslam aleminin unutmayacağı günlerden biri olduğunu belirten Canbolat, "Hz. Muhammed alemlere rahmet, insanlığa örnek olarak gönderilmiştir. Onun gelişi ve peygamberlikle görevlendirilmesiyle hayat yeniden canlanmış, susayan gönüller suya kanmış, kadınların, yetim ve yoksulların yüzü gülmüş, gerçek hak ve adalete insanlık onunla huzura kavuşmuştur. Cehaletin yerini ilim, kin ve düşmanlığın yerini sevgi ve barış almıştır. Topluma güven duygusu hakim olmuştur" diye konuştu.

Kur´an tilavetiyle başlayacak program, Müftü Canbolat ile Adana Valisi İlhan Atış´ın açılış konuşmalarının ardından Fatih Kısaparmak, Grup Ayna´nın solisti Erhan Güleryüz ve Adanalı sanatçı Ali Turaç´ın ilahileriyle devam edecek. Gecede 50 kişiden oluşan Antakya Medeniyetler Korosu´nun konseri ve Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu´nun sema gösterisi de yer alacak.