Okul müdürü Mithat Berrak ve proje öğretmenleri Selda Bozkaya, Dilek Tanrıverdi, Fatma Dağlı ve Kamil Çomak öğrencilerinin yaptığı yeni buluşları tanıtırken gururları gözlerinden okunuyordu.
Öğrenci velilerinin yoğun katılımı ile yapılan açılışta konuşan okul müdürü Mithat Berrak; “Öğrencilerimizin bu yaptığı çalışmalar geleceğimize ışık tutacağı gibi Ülkemizin geleceği gençlerimizin bu çalışmaları sayesinde geleceğe dair bizleri umutlandırmakta. Tubitak önderliğinde günlerdir bu çalışmaları yapan öğretmenlerimizi ve sevgili öğrencilerimizi içtenlikle kutluyor bundan sonraki eğitimlerinde başarıların devamını diliyorum.”
Açılışta Türkçe Sokağı projesi en çok dikkat çeken proje olurken proje öğretmeni Selda Bozkaya “Hedefimiz bu tip projelerle öğrencilerimize kitap okuma alışkanlıkları kazandırmak. Eminim bu konuda çok başarılı olacağız. Öğrencilerimizin ve velilerinin ilgisi bizleri çok memnun etti.”
Diğer dikkat çeken projeler ise “Matematikçe Merdivenler” Proje Öğretmeni: Dilek Tanrıverdi, “Pillerin Bitkilere Verdiği Zarar” Proje Öğretmeni: Fatma Dağlı, “Our Planet” Proje Öğretmeni: Kamil Çomak.