Bu gelişmeler üzerine hurriyet.com.tr MHP Genel Merkezi'nde konuyu araştırdı. Çarpıcı son dakika bilgilerine ulaştı.

Adana Belediye Meclisi'nde rüşvet kasedi tartışması

Aytaç Durak, MHP Genel Merkezince Ankara’ya çağrıldı mı çağrılmadı mı tartışması son buldu. Resmi çağrılma bir yana gayri resmi olarak da çağrılmadığı anlaşıldı. Ancak telefonla aranarak, Bahçeli’nin ‘istifa’ mesajı sözlü olarak iletildi… 

Durak’ı, Ankara’ya çağırma ihtimalinden söz edilen iki yöneticiye de ulaştık. Öncelikle Aytaç Durak’ın partiye katılmasını sağlayan, Adana Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım’ı aradık. Siz mi çağırdınız, diye sorduk…

PEKİ DEDİ

Yıldırım, “Hayır hayır ben de çağırmadım. Ama kendisini aradık. Genel Başkanın mesajını ilettik. İstifasının hem kendisi hem de parti açısından en iyi yol olduğunu söyledik. O da peki, dedi” yanıtını aldık. Genel Merkeze gelmek için Durak’ın da bir talebi olmadığını belirten Yıldırım, zaten Durak’ın bu akşam İstanbul’da bir TV programına katılacağını, bu nedenle fiziken Ankara’da olmasının mümkün olmayacağını vurguladı.

İKİNCİ İSİM ÇOBANOĞLU

Aytaç Durak’ı Ankara’ya çağırma ihtimali olan ikinci kişi ise Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu. Telefonla ulaştığımız Çobanoğlu da Durak ile hiç görüşmediğini, kendisinin çağırmadığı gibi başka birinin de çağırmadığını söyledi.

İSTİFA ETMEZSE

Üst düzey bir başka parti yöneticisi de Bahçeli’nin çağrısının çok açık olduğunu belirttikten sonra Durak’ın istifa etmemesi durumunda ise parti disiplin kurulunun gerekli prosedürü uygulayacağını anlattı. Bunun ‘üyeliğin iptaliyle’ sonuçlanacağını belirten yönetici, “Ama savcılar harekete geçer, yargılama sonuçlanır ve Durak’ın suçsuzluğu kanıtlanırsa o zaman yeniden partiye başvurur. Parti de bu durumu değerlendirir” dedi.

Kaynak: Hurriyet Gazetesi