Adana Müftüsü İsmail Canbolat, bu vesileyle yayınladığı mesajda Mevlit Kandili'nin bütün insanlığa hayırlık getirmesini diledi.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya geldiği gecenin Müslümanlar arasında kandil gecesi olarak idrak edildiğini hatırlatan Canbolat, "O, Yüce Allah'tan bir rahmet olarak insanlığa gönderilmiş, bir peygamber olarak inananların gönüllerinde taht kurmuştur." dedi.

Rahman olan Allah'ın (cc) rahmetinin her şeyi kuşattığını ifade eden Canbolat, şunları söyledi: "Yüce Yaratıcı'nın insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi şüphesiz ki Hz. Muhammed'dir. O'nun insanlığa getirdiği mesajın evrensel bir rahmet olduğunu bizzat Yüce Allah ifade eder. İslam dini inanç ve ahlâkı birbirine bağlamıştır. En güzel ahlak sahibi olarak da peygamberi tanıtmıştır. İslâm Peygamberi de her defasında yüksek ahlakı tamamlamak için gönderildiğini belirtir. Efendimizin (sav) hayatında davetini en çok kolaylaştıran şey kendi örnek hayatı olmuştur. Bugüne kadar müminler O'nun üstün hayatlarının mihveri ve eğitimlerinin rehberi yapmaya çalışmışlardır."

İslam, bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet ettiğini vurgulayan Canbolat, bütün ilahi dinlerin de öncelikli gayesinin bu olduğuna işaret etti. Canbolat, şöyle devam etti:"Peygamber ahlâkıyla ahlaklanan insanlar dünya ve ahirette kurtuluşa ererler. Onlar, peygamberin rehberliğinde hayatın zorluklarına karşı sabreder ve sahip oldukları nimetlerden dolayı Allah'a şükrederler. Hayatın sıkıntılarını yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in ve sevgili Peygamberimizin sünnetinin rehberliğinde aşarlar. İnanç, kültür ve medeniyet hayatımızın örnek şahsiyeti Hz. Peygamberi daha yakından tanımalıyız. Onu ve getirdiği evrensel mesajı gençlerimize tanıtarak özümsemelerin sağlamalıyız."