Adalet Bakanlığı Müsteşarı Karahan’ın, 9 muvazzaf askerin “Balyoz Darbe Planı” nedeniyle tutuklandığı gün İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ile görüştüğü ortaya çıktı. Görüşmede tutuklama kararı veren hakimin de bulunduğu iddia edildi, ancak bu Karahan tarafından yalanlandı.

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nin hemen bitişiğinde bulunan Four Seasons Otel’de ilginç bir buluşma gerçekleşti.

Gazeteport’un haberine göre Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Karahan, üst düzey muvazzaf askerler adliyeye sevkedilince İstanbul’a geldi.

Adliye önünde konuşlanan medya ordusuna yakalanmamak için Yıldız Sarayı’nın güney kapısından çıkıp Four Seasons Otel’e geçen Karahan, burada Turan Çolakkadı ile 2 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Gazeteport, bu görüşmeye daha sonra adı geçen muvazzaf subayları tutuklama kararı verecek olan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimi Ali Efendi Peksak’ın da katıldığını öne sürdü.

Tutuklamalar sonra mı?

Bu sır görüşme devam ederken Tümamiral Semih Çetin ile Tuğamiral Turgay Erdağ’ın da aralarında bulunduğu 9 muvazzaf asker ile eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi Başkanı emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli savcılık sorgusu için bekliyordu.

Görüşme sona erdikten sonra muvazzaf askerler tek tek savcılık sorgusuna alındı. Saatler süren sorgunun ardından Tümamiral Semih Çetin ile Tuğamiral Turgay Erdağ’ın da aralarında bulunduğu 9 muvazzaf asker tutuklanma talebi ile mahkemeye sevkedildi.

“Balyoz Harekat Planı” seminerinde adı geçen geçen muvazzaf askerler ile emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli’nin tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Görüşmeyi doğruladı

Adalet Bakanı Müsteşarı Ahmet Karaman, 26 Şubat 2010 tarihinde İstanbul’da bulunduğunu, Four Seasons Oteli’nde kaldığını ve Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ile görüşme yaptığını doğruladı.

Görüşmenin “Balyoz Darbe Planı” soruşturması ile ilgili olmadığını belirten Karaman, “İstanbul’da yeni yapılan adliye inşaatlarında incelemeler yapmak, buralara hangi adliyelerin taşınacağı, nasıl bir yerleşim yapılacağı ve tefrişat konularını görüşmek” ve “Hrant Dink davası için daha geniş bir duruşma salonu tahsis edilmesi” gibi konuları görüştüklerini söyledi.

Karaman, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimi Ali Efendi Peksak ile görüşme yaptığı iddialarını ise yalanladı.