Jeoloji Bölümü, Öğretim Üyeleri ve Bölümden mezun olup, Türkiye’nin önemli kurum ve kuruluşlarında yönetici olarak görev yapan jeoloji mühendisleri hakkında bilgi veren ve deprem, heyelan, sel gibi doğal afetlerin oluşabileceği bölgesel alan tespitlerini sadece jeoloji mühendislerince değerlendirilebileceğinin önemini vurgulayan Ç.Ü. Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ulvi Can Ünlügenç, “ Jeoloji Mühendisliği ülkelerin hayati önem taşıyan projelerinin çözümünde öncelikli olarak görev alan mühendislik branşıdır. Çukurova Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü 1977 yılında Temel Bilimler Fakültesi içinde Yer Bilimleri Bölümü adı altında kurulmuştur. 1982 yılında YÖK kararı ile Jeoloji Mühendisliği Bölümü olarak Mühendislik-Mimarlık Fakültesine bağlanmıştır. Bölümümüz Matematik-Fen puanı ile öğrenci alan ve 4 yıllık eğitim süresi boyunca yer kürenin tüm özelliklerini inceleyen bir bilim dalı olan Jeoloji hakkında tüm teorik bilgilerin öğrencilere verildiği bir bölümdür. Bölümümüz temel ve uygulamalı bilim dalları çerçevesinde sorunları bilimsel yaklaşımla çözebilme yeteneği ve cesaretini kazanmış gençler yetiştirmeyi hedefleyerek bu güne kadar 1155 Normal öğretim öğrencisi ve 495 ikinci öğretim öğrencisi jeoloji Mühendisi mezun etmiştir. Bölümümüz de Genel Jeoloji ABD, Maden Yatakları ve Jeokimya ABD, Uygulamalı Jeoloji ABD ve Mineraloji - Petrografi ABD olmak üzere dört Ana Bilim Dalımız vardır.” dedi.

 

Kendisinin de Çukurova Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü mezunu olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan JMO Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar,” Jeoloji Mühendisleri Odası TMMOB’ye bağlı 23 odadan biridir. Jeoloji Mühendisleri Odası 1974 yılında kurulmuş bir meslek örgütüdür. Odamız mezun olan her arkadaşımıza ve öğrenci üyeliğine açıktır. Oda olarak mesleğimizi daha iyi yerlere getirmeye ve meslektaşlarımıza daha iyi iş olanakları sağlamaya çalışıyoruz.  JMO Adana Şubesi Adana-Hatay-Mersin ve Osmaniye illerini kapsamakta ve bu gün itibariyle 922 üyemiz bulunmaktadır.  Türkiye bazında da en çok öğrenci üyeye sahip olmaktan kıvançlıyım. Bu tür toplantılar, her geçen gün gelişen ve büyüyen mesleğimiz ve mesleki örgütlülüğümüzün daha da pekiştirdiğinin göstergesidir. Bizler Jeoloji Mühendisleri Odası olarak, bölüm öğrencilerine burs, bilimsel etkinlikler düzenleme, staj, yayınlar ve benzeri konularda destek veriyoruz. Odamız, Jeoloji Mühendisliği bölümüyle geçmişte olduğu gibi, gelecekte de bilimsel aktiviteleri birlikte düzenlemeye devam edecektir. Bir mesleğin hak ettiği yere gelmesi, yasa ve yönetmeliklerde gerektiği şekilde yer alabilmesi örgütlü mücadele etmekle mümkündür. Bunun hayata geçirilmesi için odamızın, üniversitemizdeki öğretim görevlilerinin, üyelerimizin ve gelecekteki siz mühendis adaylarının birlikteliği ile mümkündür. Sizler yabancı dil, bilgisayar vb. gibi donanımlarınızı arttırın,  mezun olunca iş bulamam diye düşünmeyin. Çünkü piyasa yetişmiş, kendini ifade edebilen donanımlı kişilere ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden derslerinize daha iyi çalışmanızı, çevrenizden daha çok yararlanmanızı istiyoruz.” diye konuştu.

Jeogenç Adana Temsilcisi Mehmet Ali Dalga, jeogençlerin aktivitelerini içeren bir slayt sunum ile öğrencilere bilgi vermesinin ardından Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve JMO Adana Şube Yöneticileri verilen müzik dinletisi ve ikram ile kaynaştılar.