Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri (SEYMER) yöneticilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediği kahvaltılı sohbet toplantısına katılan Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, “Biz ‘insanların en hayırlısı başkalarına en çok faydalı olandır’ diyen bir kültürü temsil ediyoruz. Bu anlamda toplumun oluşmasında, fertlerin yetişmesinde en büyük katkısı bulunan siz değerli öğretmenlerimizi de bu toplumun en değerli kişileri olarak ilan ediyorum” dedi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ile Seyhan Halk Eğitim Müdürü Kayhan Soy’un da davetli olduğu programa Başkan Prof. Dr. Azim Öztürk eşi Betül Öztürk ile birlikte katıldı.

Toplantıya katılan SEYMER yöneticilerinin büyük oranda kadınlardan oluşmasına dikkat çeken Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, “Buradaki mevcut tablo gösteriyor ki, ‘her başarılı kadının arkasında bir erkek vardır’ Ama şu da bir gerçek ki ‘her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır” diyerek eşi Betül Öztürk’e kendi yoğun programına rağmen her fırsatta yanında bulunup destek olması nedeniyle teşekkür etti ve bir hediye takdim etti.

Programa katılan Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, öğretmenlik mesleğinin dünyanın en önemli ve sorumluluk gerektiren bir meslek dalı olduğunu belirtti. Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, SEYMER faaliyetlerine gösterdikleri destek nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Selamet ve Halk Eğitim Müdürü Soy’a birer buket çiçek ve SEYMER kursiyerleri tarafından hazırlanmış birer hediye verdi.