Şehitler günü nedeniyle Asri Mezarlıkta bulunan şehitliğe, asker, şehit yakınları ve gaziler akın etti. Şehitlikte yapılacak tören için saatler öncesinden mezarda polis özel yetişmiş köpeklerle bomba araması yaptı. Güvenlik açısından yapılan aramada herhangi birşey çıkmadı. Mehmetçik bütün şehit mezarlarının başına Türk Bayrağı dikmesiyle şehit mezarları gelincik tarlası gibi oldu. Mehmetçik şehitliğe gelenleri kapıda karşılayarak karanfil verip çikolata ikram etti. Daha sonra Adana Valisi Hüseyin Avni
Coş'un da gelmesiyle tören başladı. Vali Coş, tören alanında bulunan şehit yakınlarıyla tek tek ilgilendi. Ardından sırasıyla Adana Valiliği, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanlığı, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Şehit Aileleri Derneği anıt önüne çelenk koydu. Çelenk koyulmasının ardından İstiklal Marşı okunup saygı duruşundu bulunuldu. Daha sonra ise şehitlik içinde askerler sıralı atış yaptı. Atış sırasında çıkan sesten bazı şehit yakını çocuklar korkarak ağladı.
Atışın ardından Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Ersin Gülaçar, 18 Mart 1915'in Türk'ün dünyada yeniden varoluş günü olduğunu ve yenilmezliğinin göstergesi olduğunu söyledi. Gülaçar, Türk şehitlerinin bazılarının mezar taşı bile olmadığını onların sayesinde bu topraklarda huzur içinde yaşadıklarını kaydetti. Güluçar konuşmasını Hakkari'de şehit olan bir askerin cebinden çıkan mektubu okuyarak bitirdi. Gülaçar'ın mektubu okumasıyla şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu.
Konuşmanın ardından Vali Coş şehitlik anı defterini imzalayarak günün anlamanı anlatan bir yazı kaleme aldı.
Daha sonra tören şehit mezarlarının ziyaret edilip karanfil bırakılmasıyla devam edildi.
Şehitliğin, bir gelincik tarlası gibi şehit ailelerine hazırlanmasına komutanlar büyük özen gösterdi. Bir kurmay yarbay bir şehidin mezar taşında bulunan fotoğrafının düştüğünü görünce fotoğrafı eliyle tutturmaya çalıştı. Ancak olmayınca askerlere talimat verdi.