Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenecek atölyelerde, kursiyerler Temmuz’un ilk haftası başlayacak ve 6 hafta sürecek eğitim sonrası katılım belgesi alacaklar.

Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün yürüttüğü proje kapsamında drama atölyesinde çocuklarımıza yaratıcılık ve kendine güven aşılayabilmek, sözel ya da bedensel ifade becerilerini güçlendirmek, anlama-dinleme-kavrama becerileri kazanmalarına yardımcı olmak amacıyla eğitimler verilecektir.

 Kısa film atölyesi, teorik bilgiler ile birlikte, katılımcılara kısa film yapımı konusunda bakış açısı sunulacaktır.

Koro, birlikte yaşamayı, birlikte güzel eserler oluşturmayı, takım ruhu ile müzik eşlinde keyifli zaman geçirmeyi, bireylerin ortaklaşa iş yapma alışkanlığı kazanması, sosyalleşmesi ve keyifli anılar biriktirmesi hedeflenmektedir.

Latin dansları, fiziksel ve ruhsal gelişim için Latin dansları kurslarımızı başlatıyoruz.

Halk oyunları, ile kültürel mirasımızı sonraki kuşaklara aktarmak ve insanlar arası sosyal iletişimi sağlamak amaçlanmıştır.

Bağlama çalmanın incelikleri öğretilerek, vatandaşlarımızın sanatla iç içe olması sağlanacaktır.

Satranç, çocuklarımızın konsantrasyonunu arttırmak, planlı hareket edebilme ile doğru ve çabuk düşünebilme yeteneklerine katkı sağlamak amacıyla satranç alanlarında kursiyerlere eğitim verilecek.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, çocuklarımızın yaz aylarını daha mutlu ve verimli geçirebilmeleri için bu tür etkinliklerin ve eğitimlerin çoğaltılması gerektiğini ifade etti.

Başkan Akif Akay, atölyelere katılacak kursiyerlerin, kişisel ve mesleki gelişmelerine katkı sağlamak, bilgi ve becerilerle donanımlı hale getirmek istediklerini kaydetti.