Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılan “Arkeolojik Kentsel SİT Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu Halk Toplantısı”nın açılışında konuşan Aldırmaz, “Tarihsel potansiyelimizi ortaya çıkarmak için çalışıyoruz. 6 küçük müze yaptık ve Adana’daki müze sayısını 13’e çıkardık. İki tarihi bina daha aldık. Parça parça bakıldığında önemli gibi görünmese de bir bütün olarak bakıldığında yapılan işlerin önemi ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.
   Tarihle içiçe yaşadığımızı belirten Aldırmaz, Adana’nın 10 bin yıllık tarihi geçmişi olduğunu ve 4 bin yıldır yerinin değişmediğini vurguladı. Aldırmaz şöyle devam etti:
   “Ben Tepebağ’da büyüdüm. Çocukluğumda Yeşil Mescid’ten Bebekli Kilise’ye doğru giden bir tünel vardı. Şimdi o tüneli ortaya çıkarmak için çalışmalar başlattık. Adana’da sağlık ve tarih turizmininde önemli kazanımlar olacak. Bu toplantı bunun için yapılıyor. Tarihi alanların planlanmasıyla ilgili herkesin fikrini alacağız ve en doğru kararı vereceğiz.”
   Planlamacı Taha Orhan da toplantıda Adana’nın hem geçmişinin, hem geleceğinin konuşulacağını söyledi. Orhan, Adana’da yaşayan herkesin bu konuda katkı koyması gerektiğini bildirdi ve “Bu planın hayata geçmesi Adana için çok önemli” ifadesini kullandı. Orhan, ayrıca bu tür çalışmalara verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a da teşekkür etti.
   Toplantıda plan sunumu Hafize Yarpuz tarafından yapıldı. Toplantıya bazı meclis üyeleri, belediye bürokratları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.