Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, Türkiye’de oluşturulması planlanan ‘Otomobil Üretim Üssü’ için Adana’nın altyapısının hazır olduğunu söyledi.
Kanal A’da gazeteciler Murat Berhun ve M.Ömer Üney’in hazırlayıp sunduğu Satır Arası programına katılan Sönmez, konuyu Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’le Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a ilettiklerini belirtti. Adana’da odalar, borsa ve çeşitli sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışma yürüttüklerini ifade eden Sönmez, “Adana, kaynakları ile bu üretim üssüne hazır. Kentimiz bir enerji havzasından oluşuyor. Bölgesel finans ve lojistik açısından da bir sorunumuz yok. Sanayi altyapımızla birlikte petrokimya ile plastik sanayi de önemli bir atak yapabilir. Bir yılda 3 ürün alınabilen tarım sektörümüz ise önümüzdeki dönemlerde sanayi altyapısının en önemli ayağını oluşturacak. Bölgemizde yassı çelik üretiminde de artış yaşanıyor. Yetişmiş insan gücünü de göz önüne alırsak Otomobil Üretim Üssü’ne en hazır kent olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.
Bakan Ergün ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu işi üstlenebilecek yürekli insanlar arıyoruz” sözlerini hatırlatan Sönmez, “Adana’da yürekli iş insanları mevcut. Delikanlılık kültürüyle yoğrulmuş kentimizde bölgesinin ve ülkesinin kalkınmasını canı gönülden isteyen iş dünyası tüm katmanlarıyla otomobil üretimini istiyor” diye konuştu.
ADSİAD’ın 20. Kuruluş yıldönümü kutlamalarına hazırlandığını da belirten Sönmez, derneğin Adana’nın sesini Türkiye’ye duyurma gayretinde olacağını söyledi. Adana’da lobi faaliyetlerinin daha bilinçli hale geldiğini ve bu yönde atılacak adımların desteklenmesi gerektiğini söyleyen Sönmez, daha önceki açıklamalarında olduğu gibi yine Adanalılık ruhuna işaret etti. Sönmez, Adana’da doğan, büyüyen, sonradan bu kente gelmiş her bireyin bu ruhla aydınlanmasının önemini dile getirdi.
Sönmez ADSİAD’ın bölgenin TÜSİAD’ı olma yolunda ilerlediğini ve Adana’nın büyümesine ön ayak olma hedeflerinden şaşmayacaklarını sözlerine ekledi.