Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen ziyarette Hüseyin Sözlü’ye hayırlı olsun demeye geldiklerini belirten Nihat Sözütek, “Allah yolunuzu açık etsin. Yıllardır Ceyhan’dan da tanıyorum kendisini. Başkanımda Hz. Ömer’in adaleti var. Ondan şaşmayacağına eminim. Kendisine inanıyoruz, güveniyoruz. Öncelikle vatandaşımızın, ardından esnafın meselelelerini çözeceğinine inanıyorum” dedi

BELEDİYENİN KOORDİNATÖRLÜK GÖREVİ VAR

Başkan Hüseyin Sözlü de belediyenin ulaşım konusunda koordinatörlük görevi bulunduğunu kaydetti. Hüseyin Sözlü şöyle devam etti: “Beraber yaşadığımız şehirde bir ortak paydamız var. Sizler Adana’nın merkez ilçelerinden, çevre yerleşim birimlerinden, memleketimizin başka yerlerinden gelip burada kendine hayat kuran, gelecek hayalinde olan, çocuklarının istikbalini arayan, rızık mücadelesi veren hemşehrilerimizsiniz. Belediyemiz de bazı yerlerde sizin gibi ulaşım hizmeti veriyor. Ayrıca belediye, kendi yükümlülüklerinden doğan bir sonuç olarak koordinatördür. Hepsinden önemlisi hizmet alan hemşehrilerimiz var. Hemşehrilerimizin ulaşım açısından memnuniyeti ve hizmeti verirken, rızık mücadelesi yaparken sizlerin memnuniyeti önemli. Bunun tam ortasında hizmet veren kurum olarak, her iki tarafın da memnun olması temel isteğimizdir.”

ULAŞIM ÇALIŞTAYI YAPILACAK

Ulaşım sorunlarıyla ilgili bir çalıştay düzenleneceğini açıklayan Başkan Hüseyin Sözlü şöyle konuştu: “Önümüzdeki dönemde şehirde hizmet alan, hizmet veren ve ulaşımda koordinatörlüğü üstlenenlerin bir araya geleceği, her taraf için ulaşımdaki olumsuzlukların irdeleneceği ve olumsuzlukların giderilmesi noktasında kafa yorulacak bir ulaşım çalıştayı yapılacak. Bu çalıştayda dolmuşçu esnafı da olacak. Hizmet veren sizler, hizmet koordinatörü olan bizler ve halkın temsilcileri orada olacak. Biz seçim çalışmalarımız sırasında Adanalı hemşehrilerimize bir soru sorduk. ‘Kendi şehrini yönetmeye var mısın?’ diye. Katılımcı belediyeciliğin gereği olarak ve yükü paylaşmak adına, sözümüzü yerine getirmek için halkımızın, sizlerin görüşlerini alacağız.”

ORTAK PAYDADA BULUŞACAĞIZ

Ortak paydada birleşilmesi noktasında gerekeni yapacaklarını ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü şöyle devam etti: “Sizin bir arzunuz var ama bu halk için çok olumlu değil ya da halkın bir bekletisi var fakat sizin gerçekleştirmeniz mümkün değil. Halk sizi duyacak, siz halkı duyacaksınız, biz hepsini duyacağız. Sizlere, hemşehrilerimize vermiş olduğumuz sözler açısından bakıldığında sözümüzün arkasındayız. Sizleri dinleyip çözümün içine katarak, kentin meselelerini birlikte çözeceğiz. Sizin ve hemşehrilerimizin her dediğini yapamasak da, yapabildiğimiz kadarını gerçekleştirerek bir orta yol bulacağız. Bizim isteğimiz de sizden hizmet alan halkımızla, sizin ortak paydanızdır. Biz fazladan bir şey demeyeceğiz. Ortayı bulduğumuzda da iki taraf da mutlu olacak. En azından düne göre daha memnun olunacak. Bunun mücadelesini vereceğiz.”

ADANA’DA SİYASİ AYRIMCILIK YAPMAYACAĞIZ

Adana’da her konuda çıtayı yükselteceklerini vurgulayan Hüseyin Sözlü, “Adana’da huzur, kardeşlik, paylaşma ve güzel yarınlar için umudumuz daha fazla olacak. Önümüzdeki 5 yılı sizlerle, Adanalı hemşehrilerimizle, siz değerli esnafımızla, sanayicisi, üreticisiyle memuruyla, işçisiyle el ele vererek çıtayı yükselteceğiz, kentimizi ileriye taşıyacağız. Üretken belediyeciliğin üzerine üretken şehir Adana, yatırımları artmış Adana, yaşayanların huzun içinde olduğu, kendini mutlu hissettiği Adana, kavganın bittiği bir Adana oluşturacağız. Bunun için kendimize güveniyoruz. Çok kalabalık ama aynı şarkıyı ahenk içinde söylebilenlerden oluşan, aynı ideal için çaba gösterdiğimiz bir Adana için çalışacağız. Bize oy vermemiş hemşehrilerimizle ya da başka siyasi partiden seçilmiş belediye başkanlarımızla aynı ideal için çalışacağız. Adana’da hemşehrilerimizle ilgili siyasi manada bir tasnif yapmayacağız. Bize oy vermediyse bile ‘İyi adamdır, Allah rast getirsin’ dedirtmeliyiz. Bu demokrasinin yazılı olmayan kuralıdır. Herkesin oyunu almanız şart değil. Bize oy vermeyenler de, gönüllerini kazanmak, fethetmek zorunda hissettiğimiz hemşehrilerimizdir. İnşallah hizmetimizle onların gönüllerini de kazanırız” diye konuştu.

HALKLA BİRLİKTE HALK İÇİN

Adana’da kutuplaşmaya izin vermeyeceklerinin altını çizen Başkan Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz Adana’yı kutuplaştırarak, kendi kutbunu güçlü hale getirip, karşı tarafı düşman ilan eden bir üsluptan arındıracağız. Adana’yı insanların kaynaştığı, hoşgörü ortamının kabul gördüğü, siyasi görüşler farklı da olsa demokrasi kültürünün yerleştiği, insanların birbirine tahümmül gösterdiği , sevginin saygının üst seviyede olduğu bir şehir yapmak istiyoruz. Etnik, inanç, kültür temelli ayrımcılığı hiç bir zaman benimsemedim. Adana’da ayrıştırma siyasetine kendisini endeksleyenler, varlığını, geçimini, menfaatini orada görenler varsa inşallah önümüzdeki 5 yıl onların hayallerinin boşa çıktığı bir dönem olacak. Bunları yaparken hepinizin desteğine seçimden önce olduğundan daha fazla ihtiyacım var. Bu desteği sizden istiyorum arkadaşlar. İddialı bir adamım ve Adana tarihinin kaydettiği en başarılı belediye başkanı olmaya niyetliyim. İnşallah bu 5 yılda rüştümüzü ispatladığımız bir dönem olacak.”