Korsan gösterilirde polise taş atan çocuklar, Adana Valiliği, yürüttüğü "Sevgiye Uzanan ve Çiçek Tutan Eller Projesi' ile yeni bir sayfa açtı. Terör örgütlerinin yoğunluklu olarak çocukları kullandığı semtlerden Şakirpaşa Mahallesi'nde inşa edilen Spor Kompleksinde 800'ü aşkın çocuk ve gence basketbol, veleybol, hetbol, kickbox, tekvando, halk oyunları ve masa tenisi öğretiliyor. Proje kapsamındaki sportif faaliyetlerle ortaöğretim çağındaki bireylerin bedensel ve ruhsal olarak daha sağlıklı hale getirilmesi, kaynaştırılması ve istismar edilmelerinin önüne geçilmek isteniyor. Aynı zamanda psikolojik destek imkanlarının da sunulduğu pilot bölgede çocukların yüzü gülüyor.

Şakir Paşa Spor Salonu'nda düzenlenen açılış törenine katılan Vali İlhan Atış, çocuk ve gençlerin şiddet ortamından uzaklaştırmak için çabaladıklarını söyledi. Salonda coşkuyla karşılanan Atış, "Yavrularımızın uyuşturucu veya farklı suçlara karışmamaları için elimizden geleni yapıyoruz. Onların devletlerini, milletlerini daha çok sevmeleri için uğraşıyoruz. Bunun için de birinci etkinliğin spor olduğunu herkes biliyor." dedi.

Vali Yardımcısı Halis Arslan'ın başkanlığındaki ekibin hazırladığı "Sevgiye Uzanan ve Çiçek Tutan Eller Projesi'nin" önemine dikkat çeken Atış, "Tek bir amacımız var. Bir tek çocuğumuz bile kötü ortamlarda heba olsun istemiyoruz. Biz her yerin tuzak olduğunu düşünüyoruz. Uyuşturucu, fuhuş, şiddet içeren ortamlar, terör gibi ortamları güzelleştirmek devletin görevidir. Bu projede ildeki bütün kurum ve kuruluşların desteği var. Şu anda 800 öğrenci bu aktivitelerden yararlanıyor. Ama bizim hedefimiz Şakirpaşa Mahallesi'nde 5 bin kişiye ulaşmattır. Her şey çocuklarımız içindir." şeklinde konuştu.

Veliler adına konuşan ikiz kız çocuğu annesi Sevgi Öner de çok fazla endişelerle çocuklarını tekvando kursuna yazdırdığını belirtti. Mahallede güvenlik sorunlarının bulunması ve ilk kez böyle bir çalışmanın yapılmış olmasından tereddütlerini artırdığını dile getiren Öner, "Zaman geçtikçe çocuklarımda olumlu gelişen davranışlar gördüm. Veliler olarak daha disiplinli, özgüvenli ve başarılı çocuklar gördükçe daha çok mutlu oluyoruz."diye konuştu.

İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölüm Öğrencisi 18 yaşındaki Fatih Çelik, spora başlamadan önce kendisini eksik hissettiğini anlattı. Maddi durumu iyi olmayan ailesinin kendisini şehir merkezindeki bir takım faaliyetlere gönderemediğini hatırlatan Çelik, şunları söyledi: "Mahallede kimi zaman şiddet olaylarına maruz kalıyorduk. Bağımlılık yapan maddeler kullanan mahalle gençleriyle karşılaşıyorduk. Spora başladıktan sonra benim ve arkadaşlarımın bu sıkıntıları sona erdi." Şakirpaşa Mahalle Muhtarı Hasan Güder, sosyal ve kültürel faaliyetlerle kazanılmayan çocuklara mutlaka birilerinin sahip çıkacağını vurguladı.

Spora devam eden öğrencilere destek veren firmalara teşekkür belgesinin verildiği programda Vali İlhan Atış, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez çocuklara kısa süre basketbol ve masa tenisi oynadı. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi'nin küçüklere yönelik hazırladığı ebru sergisi izlendi. Ayrıca bir müzik grubunun salon bahçesinde mahalle çocuklarına gitarlarıyla verdiği konser ilgi topladı. Organizasyona katılan Botaş Bayan Basketbol Takımı'da sporculara 'yanınızdayız' mesajı verdi. Tekvando dalında Bursa'da yapıyan büyükler ve gençler Milli Takım Seçmeleri'nde Adana'yı temsil ederek 1. ve 2. olan Burcu Sallakoğlu ile Yaprak Eriş'e ödülleri taktim edildi. Anne ve babalar ise Atış'tan çevre güvenliği ve üst geçit istedi.

Atış da vatandaşın bu sorunlarını kısa sürede çözeceklerini belirtti.