Vali İlhan Atış, Kozan ilçesinde ulaşılması çok güç dağ köylerine ziyaretlerde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra Adana´ya atanan hiçbir valinin gitmediği köylere giderek halkın sorunlarını dinledi, öğrencilere hediyeler verdi. Vali Atış, her gittiği köyde görkemli bir şekilde karşılandı. Vali Atış, yıllardır hiçbir valinin uğramadığı köylere giderek vatandaşların gönlünü kazandı.

Vali Atış´ın karşılanması sırasında da ilginç görüntüler oluştu. En ilginç görüntü Görbeyaz köyünde yaşandı. Hayatlarında hiç vali görmeyen köylüler okul bahçesinde toplanarak vali ile tokalaşmak için kuyruğa girdi.

Vali gelmeden saatler önce okul bahçesinde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar 87 yılda ilk kez vali geldiği için kuyruk oluşturduklarını söyledi. Vali Atış´ın gelmesiyle birlikte vatandaşlar heyecanlı anlar yaşadı. Vali Atış, yaklaşık 300 kişinin oluşturduğu kuyruktaki vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Kafasında Türkiye Cumhuriyeti armalı şapkası ile köylülerle tek tek ilgilenen ve sohbet eden Vali Atış´ı karşılarında görenler sorunlarını anlattı. Atış da sorunları dinleyerek çözüm üretecekleri sözünü verdi.

Vali Atış daha sonra Görbeyaz İlköğretim Okulu öğrencilerini ziyaret etti. Birleştirilmiş sınıfta eğitim gören öğrenciler, Vali Atış´a okulda su olmamasından yakındı. Atış da, köyde su kaynağı olmadığı için okula su gelmediğini öğrendi.

Vail Atış, sorunlara çözüm bulunacağı sözü verdi. Atış ardından öğrencilere çanta ve mont hediye etti. Hediyeleri Adana İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve Vali Atış ile diğer bürokratlar verdi. Atış daha sonra köyden ayrıldı.