S.S. 184 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin seçimli olağan genel kurulu Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Eğitim ve Hizmet Binası Şehit Halis Demir Toplantı Salonu'nda yapıldı. Divan Başkanlığını Kadir Ballı'nın üstlendiği genel kurula, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İsmet Yüksel, Adana ESOB ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, yönetim kurulu üyeleri, birliğe bağlı oda başkanları ve toplu taşıma esnafı katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İsmet Yüksel genel kurulda yaptığı konuşmada, Adana'da toplu taşımacılık yapan esnafın ciddi sorunları olduğunu, çözüm için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi. Başkanvekili Yüksel, "Belediyemize toplu taşıma esnafımızdan hem yaşadıkları sorunlar hem de çalışmaları hakkında ciddi talepler geliyor. Belediye Başkanımız Zeydan Karalar öncülüğünde sizlerle bir araya gelerek sorunlarınızı çözmeye gayret gösteriyoruz. Önümüzdeki süreç içerisinde toplu taşıma esnafımızın da vatandaşlarımızın da sorunlarını en kısa sürede çözüme kavuşturacağız" dedi.

"KENDİMİZE ÇEKİ DÜZEN VERMEK ZORUNDAYIZ"

Konuşmasına özeleştiri yaparak başlayan Adana ESOB ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek ise şehit yakını, gazi, 65 yaş ve üstü ücretsiz kart kullanıcılarının halk otobüslerine alınmaması ve kötü muameleye maruz kalmaları, toplu taşıma araçlarında klima açılmaması gibi şikayetlerin artığına dikkati çekerek araç sahiplerinden şoförlerini uyarmalarını istedi. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Biriliği olarak gelen şikayetler son bulana kadar işin peşini bırakmayacaklarını belirten Birlik Başkanı Nihat Sözütek, "Bizler toplu taşıma esnafı olarak yaratılmışların en kıymetlisi, en güzeli ve en önemlisi olan insana hizmet veriyoruz. Hatalarımızı düzeltmek zorundayız. Onun için hepimiz kendimize çeki düzen vereceğiz. İnşallah daya iyiye gidecek, hep birlikte kardeşlik duyguları içerisinde hizmet vereceğiz. Dolmuşçusu, halk otobüsçüsü, taksicisi, servisçisi diye bir ayrım yok. Esnaf var. Bunu böyle algılayıp, ona göre davranacağız. Hal ve hareketlerimize, kılık ve kıyafetimize, saç ve sakalımıza özen göstereceğiz. Yolcularımıza, bilhassa şehit yakını, gazi, 65 yaş ve üstü yolcularımıza nezaket ve saygı kuralları çerçevesinde muamele edeceğiz. Mutlaka ama mutlaka klimalarımız kesintisiz çalışır vaziyette olacak. Biz önce kendimize çeki düzen verirsek, vatandaşlarımız da sorunlarımızın çözümü için yanımızda olup bize destek verecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

"ZAMLAR ESNAFIMIZIN BELİNİ BÜKTÜ"

Esnafın gerçekten zor durumda olduğunu, sadece esnafın değil, ülkenin de bir darboğazdan geçtiğini dile getiren Birlik Başkanı Nihat Sözütek, "Sorunlarımızın çözümü için devletimizden de Büyükşehir Belediyemizden de taleplerimiz var. İğneden ipliğe her türlü emtiaya gelen zam esnafımızın belini büktü. Esnafımız bitme noktasına geldi. İstanbul, Ankara, İzmir'de taksi, minibüs, otobüs plakalarına paha biçilemiyor. Adana'da neden böyle olmasın. Toplu taşıma esnafımızın kazancı artarsa, plakalarımızın değeri artar. Esnafımızın kazancı artarsa verilen hizmetin kalitesi artar. Bu nedenle gerek devlet, gerekse belediye yetkililerimizden, sorunlarımızın çözümü için gerekli çalışmaların bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

S.S. 184 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Mustafa Uslu'da genel kurulda kendisine teveccüh göstererek yeniden başkanlığa seçen üyelere teşekkür etti. Adana'da toplu taşıma esnafının ciddi sorunlar yaşadığını belirten Uslu, yeni dönemde sıkıntıların aşılacağına inandığını kaydetti. Uslu, belediyelerden fazla bir şey istemediklerini belirterek, "Toplu taşıma esnafımız tamircinin, yedek parçacının, lastikçinin, petrolcünün önünden kaçarak geçiyor. Çok fazla bir talebimiz yok. Adaletli ve hakkaniyetli davranılmasını ve her yıl enflasyon oranında ücret artışı yapılmasını istiyoruz" dedi. Konuşmaların ardından 26 yıl hizmet verdikten sonra emekliye ayrılan Abdullah Hoş'a verdiği hizmet ve emeklerinden ötürü Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İsmet Yüksel ve Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek tarafından plaket takdim edildi.

Denetim, faaliyet raporu ve 2019 yılı bütçe görüşmelerinin de oylandığı genel kurulda yapılan seçimle Mustafa Uslu yeniden başkanlığa getirildi.