Adana 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada başka bir suçtan dolayı tutuklu olan sanık Mustafa Tuncel hazır bulunurken, Aytaç Durak duruşmaya katılmadı. Suçlamaları kabul etmeyen Tuncel, "Davaya konu olan tavrım, Durak'ın bana yaptıklarının sonucunda ortaya çıkmıştır. 5 dönem birlikte seçildik. MHP'den seçildikten sonra işlerin kontrolünün bir kısmı MHP'ye, bir kısmı da oğluna geçti. Ayrıca bana karşı da düşmanca bir tutum içine girdiğini hissettim. Ancak sesimi çıkarmadım" dedi.
Meclis toplantısında Durak'ın içerisinde rüşvetle ilgili konuşmaların olduğu bir ses kaydının 3 dakikasını dinlettiğini belirten Tuncel, "Ben itiraz edip, hepsinin dinlenmesini talep ettim. Kabul etmedi ve ses kaydının içerisinde itiraz edenlerin isimlerinin de olduğunu söyledi. Ben de yıllardır birlikte çalıştığımızı ve böyle bir şeyin içinde olmadığımı kendisinin de bildiğini söyledim. 'Böyle bir (imar partisi) var. Sen de bunun içindesin, ben buna inanıyorum' şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine ipler
koptu. Davaya konu olan olaylar da böyle başladı" diye konuştu.
Mahkeme, Tuncel'i "hakaret" suçundan 4 bin 700 TL adli para cezasına çarptırdı ve tekrar suç işlemeyeceğine kanaat getirerek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verdi.