Adana'danhavalandıktan sonra Irak'ta düşen uçakta yaşamını yitiren iş makinesi operatörü Halil Kılıç'ın ailesi müteahhit firmaya açtığı maddi ve manevi tazminat davasını kazandı.

Sabah Gazetesi’nden Nazan Erdem’in haberine göre, Irak'taki ABD üslerinde inşaat işi yapan Kulak İnşaat şirketi'nin Moldov'a'nın Aeriontur- M. Airlines Havayolları'ndan kiraladığı Antonov-26B-100 tipi kargo uçağı Bağdat'ta ABD'ye ait Balad Havaalanı'na inerken düşmüş, 33 kişi yaşamını yitirmişti.

Adana 1'inci İş Mahkemesi'ndeki davada heyet Kulak İnşaat'ın tehlike sorumluluğu kapsamında Kılıç'ın eşi Gülşen için 30 bin, çocukları Saygın, Suat ve İsmail için 15'er bin, kardeşleri Bayram, Alican ve Müslüm için de 7'şer bin lira olmak üzere toplam 96 bin lira maddi ve manevi tazminat ödemesine karar verdi. Tazminat faizleriyle birlikte 150 bin lirayı bulacak. Diğer ailelerin açtıkları davalar ise davaların devam ediyor.

Adana'dan Irak'a giden, içinde Türk işçilerin bulunduğu, Moldovalı şirkete ait uçak 2007 yılı Ocak ayında Bağdat yakınlarındaki havaalanına iniş sırasında düşmüş kaza sonrasında 32 kişi hayatını kaybetmişti.