Adana’da 10 bin fidanın dikildiği Türkiye-Ukrayna Dostluk Ormanı fidan dikim törenine katıldı. Büyükelçi Vasıl Bodnar’ın eşi ile birlikte gerçekleştirdiği Adana’daki ziyaretlerinde Ukrayna Antalya Konsolosu Emir Rustamov, Türkiye Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesi Müdürü Adnrii Bilyk,  Çukurova GİAD Başkanı ve Ukrayna’nın Fahri Konsolos Adayı Ömer Faruk Sakarya, Çukurova GİAD Başkan Yardımcısı Hakan Burç, Adana Ukrayna Derneği Başkanı, Kırım Tatar derneklerinin başkan ve temsilcileri de yer aldı. Adana gezisine Çukurova GİAD üyesi işadamlarıyla görüşme yaparak başlayan Bodnar, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban’ı ziyaret etti. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Elban, diplomatik ziyaretlerin ülkeler arasındaki ilişkiler bakımından önem arz ettiğini belirterek konuklarına nazik ziyaretleri için teşekkür etti. Sohbet ortamında gerçekleştirilen ziyarette ülkeler arası ilişkilerle ilgili değerlendirmeler yapıldı. Bodnar, ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ı ziyaret etti.

Görüşmelerde, bölgelerarası işbirliğinin güçlendirilmesi, Adana ile Zhytomyr arasında ilişkilerin kurulması, Ukrayna ile Türkiye arasında bölgesel düzeyde direk iş temaslarının geliştirilmesi konularına vurgu yapıldı. Adana ile kardeş şehir olmak istediklerini dile getiren Bodnar ve beraberindeki heyetin ziyaretlerinde Ukrayna’daki mevcut durumla ilgili mütalaalarda da bulunuldu. Geçen yıl çıkan orman yangınında büyük ölçüde etkilenen Sarıçam’da 10 bin fidan dikilerek oluşturulan Ukrayna-Türkiye Dostluk Ormanı’nın fidan dikme törenine de katılan Büyükelçi Bodnar, fidan dikti. Dikilen fidanlardan ikisine Kıyiv ve Bahçesaray adları verildi. Ukrayna’daki Hayat Yardım Vakfı ve TURKSİD Ukrayna Derneği’nin destekleriyle oluşturulan dostluk ormanı fidan dikim törenine Sarıçam Kaymakamı Müfit Gültekin, Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, Ağaçlandırma Daire Başkanı İbrahim Yüzer, OGEM-VAK Başkanı Mustafa Akkız, Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi ve Hayat Yardım Vakfı Başkanı Gayana Yüksel, TURKSİD Ukrayna Derneği Başkanı, Hayat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Yüksel de katıldı. Tören, Antalya Akdeniz Ukraynalılar Derneği müzik grubunun seslendirdiği Ukrayna ve Kırım Tatar şarkılarıyla renklendi.

Ukrayna heyeti, Adana Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu toplantısına da katıldı. Adanalı sanayicilerin Ukrayna’da iş yapma imkanlarının konuşulduğu buluşmada, Adana’nın sanayi alt yapısı, geçmişten gelen büyük tecrübesi, bilgi ve birikimiyle Ukrayna’nın sanayi alt yapısına fikir verip, danışmanlık hususunda destek olabileceği dile getirildi. Ukrayna’da kurulacak organize sanayi bölgesi için de somut öneriler ve bilgiler paylaşıldı. Ziyaretlerin çok keyifli, samimi ve sıcak atmosferde geçtiğini vurgulayan Büyükelçi, ülke toprak bütünlüğüne değişmez desteği için Türkiye’ye teşekkür etti.