Adana Valiliği,  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Satranç İl Temsilciliği ve Çukurova Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası’nda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Başkent Okulları’nda 16-17-18 ve 23-24-25 Nisan tarihleri arasında yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası’na 800 sporcu katıldı. 8 ve 10 yaş ile 12 ve 14 yaş arası sporcuların katıldığı turnuva iki kategoride gerçekleştirildi. 6 gün süren turnuvanın ödül törenine katılan Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, önemli bir beyin sporu olan satrancın yaygınlaştırılması için tüm kamu kurum ve kuruluşların ortak çaba göstermesi gerektiğini söyledi. Satrancı sevdirmenin geleceğimiz açısından da fayda sağlayacağını belirten Başkan Yıldıray Arıkan,”Turnuvaya duyulan katılım ile sporcuların sağladığı başarı göğsümüzü kabarttı. Sporcularımızı sadece Adana’da değil uluslar arası turnuvalarda görmek istiyoruz” dedi.

Yapılan diğer konuşmaların ardından turnuvada dereceye giren 24 sporcuya, notebook, bisiklet ve satranç takımları hediye edildi.