Kahvaltıda iş adamlarına hitap eden Atış, Adana’nın vasıfsız göç aldığını vasıflı Adanalının ise diğer kentlere giderek memleketini sahipsiz bıraktığını söyledi. Adana’ya sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan İlhan Atış, “Adanalı kendi toprağına yatırım yapmıyor. Yabancı Ülke ve şehirlerden gelenler burardan arsa alıp yatırım yapıyor. Adana’da oturanlar bu kente sahip çıkmalı” diye uyarıda bulundu.

Adana’nın olayları yüzünden dışarıdan çok kötü imaj sağladığını ifade eden Vali İlhan Atış, ancak Adana’da çok güzel şeylerin olduğunu da dikkat çekti. Adana’nın geleceğinden çok umutlu olduğunu kaydeden Atış, “Adana kabuğunu değiştiriyor. Kültürü yüksek bir kente sahibiz. Özellikle sivil toplum örgütleri Adana’nın geleceğini görmeli bu şehre yürükten sarılmalıdır ” dedi.

TÜMSİAD ve Şube Başkanı Ümit Özlü’ den övgüyle bahseden Vali İlhan Atış, “Sizin derneğinizin farkını biliyorum. Tam istediğim gibi bir dernek. Derneğinizden çok memnunum. Başkanınızı da çok sevdiğimi bilmenizi isterim. Bugün burada vasıflı kaliteli insanlarla tanıştığım için bir demet çiçek almış gibi mutlu oldum. Valiliğimizin kapısı vatandaşlarımıza olduğu gibi sizin gibi saygı değer TÜMSİAD üyelerine de açık olacaktır. Bundan sonra daha sık görüşerek sizinle yardımlaşabilir işbirliği yapabiliriz” diye konuştu.

 TÜMSİADLI DEMEK GÜVENİLİR İŞ ADAMI DEMEK

TÜMSİAD ve Şube Başkanı Ümit Özlü’ de kendilerine misafir olan Vali Atış’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Özlü, Adana’da çok güzel işlerin olacağını belirterek, “Adana’mız geleceğin Noterdam’ı olacak” dedi. “Çocuklarımız ve geleceğimiz için çalışmalıyız” diyen Başkan Özlü konuşmasını şöyle sürdürdü. “Yakın zamanda Irak’a iş gezisi düzenleyerek oradaki iş adamlarıyla yatırımlar yapacağız. Irak’ da en az 80 kalemlik bir iş imkanı var. Sırt sırta vererek birbirimize destek olmalıyız. Bütün arkadaşlarımızın orada bulunmasını bekliyorum. Bugün Türkiye genelinde 10 Bin üyeye ulaşan TÜMSİAD’ da üye demek güvenilir iş adamı demektir” dedi.

Konuşmaların ardından Vali İlhan Atış, TÜMSİAD’ ın fahri üyesi oldu. Başkan Ümit Özlü fahri üye Atış’a derneğin rozetini takarken ‘Hayırlı olsun’ dedi. Vali Atış’ da TÜMSİAD’ ın yeni üyelerine rozet taktı.