Kuyubeyli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangına yaklaşık bin kişilik ekiple müdahale sürüyor. Gece durdurulan havadan müdahale sabah yeniden başladı. Karadan Müdahale ise aralıksız sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de bölgedeki çalışmaları gece boyunca inceledi, yetkililerden bilgi aldı.  Bakan Pakdemirli, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile diğer yetkililer yangının kontrol altına alınması için aralıksız görev yaptı. 

Rüzgarın etkisiyle yayılan yangını söndürmek için ekiplerin bölgedeki çalışmaları devam ederken, sabah havanın aydınlanmasıyla yangına havadan müdahaleye de yeniden başladı.. Bu arada alevlerin tehdit ettiği Çürüklü, Celiluşağı ve Çamlarca mahallelerine ek olarak 3 mahalle daha boşaltıldı. Toplam 800 evden tahliye edilen vatandaşların bir kısmı çevredeki akrabalarının yanlarına, bir kısmı da yurtlara yerleştirildi.

Kozan'ın Kuyubeyli Mahallesi'nde dün birkaç farklı noktada başlayan ve şu ana kadar 200 hektardan fazla alanın zarar gördüğü yangında, evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar, kalan sağlam eşyalarını başka yere taşıyor.

Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar artarak sürüyor.