Adana’ya örnek olacak ve içerisinde ilkleri barındıracak olan projenin içerisinde yapay göl, havuz, kır kahvesi, satranç sahası, fıtnes alanı, yazlık sinema, büfe, tenis kortları ve oturma gurupları olacak. Park içerisi orijinal ağaçlarla ve bitkilerle örnek bir peyzaja sahip olacak.

 

Yüreğir de yeni park yapmak için alan sıkıntısı çektiklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yeni yapılan Kültür Park’ın Yüreğir de yapılan en büyük park olduğunu belirtti. Konumu itibari ile Yüreğirli vatandaşlarımızın yanı sıra Seyhan ve Çukurova’da oturan vatandaşlara da hizmet vereceğini belirtti. Günün her saati vatandaşların spor yapmalarına imkan sağlanacak şekilde tasarlandığını belirten Başkan Çelikcan ‘Kültür Parkımızın hizmete açılmasıyla yeni oluşturacağımız tartan pistlerimizde bütün vatandaşlarımız günün her saati güvenli bir şekilde sporlarını yapabileceklerdir. Aileleriyle birlikte gelip boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendireceklerdir. Park içerisine yaptığımız donanımlarla her yaştan insanımızın ihtiyacı karşılanacaktır. Eğer uygun yerler bulabilirsek yeni parklarda yapmak istiyoruz.’şeklinde konuştu.

 

Köprülü mahallesine yapılan Kültür Evi ile Kültür Park’ın bir bütünlük kazanacağını belirten Başkan Çelikcan ‘Yüreğir’deki 60 adet parkı yeniliyoruz. İçlerine yeni oyun alanları, yeşil alanlar ve dinlenme alanları olacak şekilde düzenleyerek vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Köprülü mahallesinde inşaatı bitmek üzere olan Kültür Park ise çok yönlü olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. ‘dedi.