İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ortopedia Hastanesi'nce tarihi Taşköprü üzerinde gerçekleştirilen etkinlik ilgiyle izlendi. Adana'daki 650 İlköğretim Okulu arasında yapılan elemeler sonucu belirlenen 40 öğrencinin yarıştığı aktivitede heyecanlı sahneler yaşandı.

Çekişmeli geçen organizasyonda kazanan öğrenciler sevinç, kaybedenler üzüldü. Ailelerin de destek verdiği yarışmada dereceye giren öğrencilere bilgisayar ve bisiklet hediye edildi.

Adana Valisi İlhan Atış'ın da katıldığı törende konuşan Ortopedia Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Mustafa Herdem, amaçlarının sağlıklı bir nesil yetiştirmek olduğunu belirtti. Herdem, keyifle takip edilen Zıplama Projesi'ne önümüzdeki yıl da devam ettirmeyi planladıklarını kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise insanlara çok basit gelen zıplamanın aslında çocuk için büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Günlük yarım litre yerine 10 litre süt alan bir öğrencinin hareket etmediği takdirde bu besinin fazla bir yararının olmayacağını anlatan Büyükfırat, zıplama şöleninin herkes gibi kendisine keyif ve heyecan verdiğini vurguladı.

Bu etkinliğin Türkiye ve dünya şampiyonasına dönüştürülmesini arzu ettiğine dikkat çeken Büyükfırat, "Herkes olduğu yerde zıplayabilir. Geçmişte bizlerin ip atlama, seksek gibi oyunlarımız vardı. Tüm bu faaliyetlerin temelinde çocukların daha iyi yetişmesidir. Zıplama şöleninin içine ip atlama da katılabilir. Bu güzel spor etkinliğinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek de çocuk ve gençlerin daha mutlu ve huzurlu olması için çabaladıklarını belirtti. Dölek, "Daha sağlıklı bir yarının sinyalini veren bir aktivitedeyiz. Organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum." şeklinde konuştu.