Güncel

Kozan'da Muharrem ayı etkinlikleri

Abone Ol


Mahmutlu Mahallesi sakinlerinden büyük ilgi gören mevlit programı Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün hoşgeldiniz konuşması ile başladı. Başkan Öztürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Dinimizde önemli bir yeri olan Muharrem ayı içerisinde vatandaşlarımızla sık sık bir araya gelmeye gayret gösteriyoruz. Geçen cuma Büyük Camide, cuma namazı sonrası aşure vesilesi ile buluştuk. Bu gün de Hasan Esad Bağdadi’nin türbesinde bir araya gelelim ve dualar edelim dedik. Buraya gelerek edilen dualara iştirak eden herkese teşekkür ediyorum. Ekiplerimiz geçen yıl türbemizde önemli çalışmalara imza atarak, içerisinde bulunduğumuz bu yeri önceki kötü görüntüsünden kurtardı. Mahalle sakinlerimizden ricamız manevi değeri yüksek olan bu yere yapılan hizmetlere sahip çıkmalarıdır.”  

Başkan Öztürk’ün konuşmasının ardından Hoşkadem Camisi (Büyük Cami) İmam Hatibi Abdurrahman Yılmaz Hasan Esad Bağdadi’nin hayatı üzerine bir konuşma yaptı. Mevlit Kur-an’ı Kerim tilaveti ve ilahilerle devam etti. 

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ve muhtar Alper Hallaç’ın ev sahipliği yaptığı mevlit programına Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Ülkü Ocağı Başkanı Harun Yılmaz, Türk Eğitim-Sen Kozan Şube Başkanı Mürsel Yazıcı, TÜRKAV Kozan Şube Başkanı Kasım Dalkır, Kozan Belediyesi meclis üyeleri, merkez mahalle muhtarları, belediye bürokratları ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşlara Kozan Aşevi’nin yaptığı aşure ikram edildi; yazma ve boyama kitabı hediye edildi.