Uluslararası Adana Lezzet Festivali sona erdi.

Güzeldi, "Tatlı"ydı. Tat damakta kaldı.

Ama Festivalin açılışında "Tatsız" bir "Siyasi" manevra da yaşandı. Gözden kaçan manevrayı anlatmadan önce bir geçmişe gidelim.

***

Yerel seçimden hemen sonra Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Genel Merkez ile "Stratejist Sağ Kolu" nedeniyle bağları koparma noktasına taşımıştı.

Zira çok eleştiri alan tercihler yapıyor ve "Belediye işlerine çok karıştığı" öne sürülüyordu. Başkan Akay bu konuda net durup "Sağ Kolu"na sahip çıkmıştı.  Sonuç Genel Merkezle arasının ciddi şekilde bozulmasıyla sonuçlanmıştı.

(Sizden ricam, Seyhan Belediyesinin açılış veya temel atma törenlerini Google'de taratın. 4,5 yılda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir tek tören bulamazsınız...)

***

Ayrıca; Belediyenin tüm iş - işlem ve kararları, aralarında "Sağ Kol" ile "Sol Kol" olarak bilinen 2 isim ile bir kaç kişi arasında sonuçlandırılıyordu.  Ancak, bu kişiler arasında Zeydan Karalar döneminden kalan isimlerden kimse yoktu. Akıllarınca Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı Seyhan Belediyesi'nden "Ayıklıyorlar"dı.

Hatta Meclis oturumlarında "Akif Kemal Akay'a yakın ve aralarında HDP kökenli CHP'li Meclis Üyeleriyle, Zeydan Karalar'a yakın CHPli Meclis üyeleri" arasında münazaralar bile  yaşanıyordu.

Başkan Akay'ın "Stratejisit Sağ Kolu" ile "değişmez, değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez Sol Kolu", Zeydan Karalar'ın önceden kalan ekibine yönelik "Temizlik-Ayıklama-Pasifize Etme" coperasyonu yaptığı siyasi çevrelerce dillendiriliyordu. Kimine Mobing, Kimine Baskı, kimine görevden el çektirme şeklinde temizlik çalışması! yapılıyordu.

Başkan Akay'ın "Stratejisit Sağ Kolu" ile "değişmez, değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez Sol Kolu", O kadar ileri gittiler ki, Güney Adana'dan Belediyede çalışan kim var ve biat etmiyorsa not ettiler. Sonuçta haksızlık nedeniyle Başkan Zeydan Karalar ile de arayı açtılar.

***

Tabi Yerel seçim yaklaştı.

Düşünmeden yaptıkları şimdi akıllarına düşmüştü! Zira Hangi parti olursa olsun Büyükşehir Belediye Başkanları o ilin yerel seçimdeki en etkili seçicisidir. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Adana'daki yerel seçimlerde en önemli seçicidir. Kimse Zeydan Karalar'a rağmen bir ilçede Başkan Adayı olamaz.

Tabi durum "Dank" etti.  Başkan Akif Kemal Akay da arayı düzeltmek için defalarca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Hatta kadına şiddet uygulayan "Sol Kolu"nu bile Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşmesine götürmekten imtina etmedi.

Başkan Akay, Genel Merkezle arayı düzeltmeye çalışırken Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile de arayı düzeltmeyi unutmadı. Başkan Akay, defalarca uyumlu görüntü vermek için, onun açılışlarına katılmak, olumlu ve uyumlu sözler söylemek fırsatlarını değerlendirdi.

Son olarak 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde açılış konuşması sırasında Vali ve diğer Belediye Başkanları, Oda, borsa başkanları ile esnaf temsilcileri ve katılımcılar önünde alttaki videodaki söylemleri kullandı.

Diğer zamanlarda söylenen - yapılan davranışlar tekrar aday olabilmek için normal karşılanabilirdi. Ama siyaset dışı bir törendeki bu söylem çok dikkat çekti, tat vermedi. Yeniden aday olur mu bilinmez ama "Sağ Kolu" ile "Sol Kolu"nun Başkan Akif Kemal Akay'ı çok zor duruma düşürdüğünü söyleyebiliriz.

Başkan Karalar, bazı çevrelerin baskısıyla Başkan Akif Kemal Akay'a yeniden adaylık onayı verse de, Güney Adana'da yaşayanlar kızgın, küskün.

Akif aday olsa da Kemal Kazanabilir mi?

Akif Kemal Akay Ne Olur?