Yaklaşık 10 yıl önce Adana'ya yeni stat müjdesi verilmişti. Adanalıya küçük bir hizmeti bile abartanlar yaklaşık 8 yıl sonra kullanıma sunabildikleri stat ile birlikte "Millet Bahçesi" yapılacak denilerek Tarihi 5 Ocak stadını yıkma kararı almıştı. 

Futbolseverlerin, Adana gibi bir futbol kentinde Yeni Adana stadı ile birlikte  5 Ocak Fatih Terim stadının da faaliyette kalması isteği kulak ardı edilmiş, hemen yıkılmıştı.

Ancak rekor yılda ancak faaliyete sunulan yeni stat, iş bilmez, liyakatsız kişilerin elinde daha 1 yıl dolmadan zemininin bozulması sonucu ve 5 Ocak Fatih Terim Stadının hemen yıkılmış olması nedeniyle Adana Demirspor ve Adanaspor maçlarını Mersinde oynamak zorunda kalmıştı. O gün Murat Sancak çimleri kendi almış ve Gençlik spor il müdürlüğüne hibe ederek zemin düzeltilmişti. 

Sanuçta Yeni Adana stadı dışında kentte profesyonel maç oynanacak stat bırakılmamıştı. 

Yine aradan 1,5 yıl geçti ve zemin yine bozuldu.

Ve Ekim Ayında Adana'da oynanacak milli maç, zemin bozukluğu gerekçesiyle Konya'ya alındı.

Tam bu sırada Adana Demirspor Başkanı Murat sancak bir açıklama yaptı. Adana'ya 15-20 bin kişilik bir stat gerektiğini ifade eden Başkan Murat Sancak şöyle konuştu:

“15-20 bin kişilik ikinci bir stadyum için Bakanlıkla görüştük. Eğer ikinci bir stat yapılacaksa konum itibariyle taraftarlarımızın rahatlıkla maça gidip gelebileceği, otopark sorunu olmayan ve gidiş gelişte ulaşım sorunu olmayan bir yer seçilmeli.“ 

Evet Başkan Murat Sancak çok haklı.

Biz başa dönelim ve soralım

  • Tarihi 5 Ocak Fatih Terim Stadını neden yıktınız?
  • Yeni Adana Stadını neden kentin en ücra bölgesine yaptınız?
  • Yeni Adana stadını neden yıllarca sürüncemede bıraktınız?
  • Yeni Adana Stadınının zeminini neden çürük yaptınız?
  • Adana'ya, Adanalı Spor severe ve Adana takımlarımıza zarar veren iş bilmez ve liyakatsız kişilerin iyi niyatine hala inanıyor musunuz?
  • Yeni bir stat  için ne düşünüyorsunuz?