Güncel

Öğretmenleri kutladılar

Abone Ol

CHP Adana İl Kadın Kolu Başkanı Göksu Günay, beraberinde yönetim kurulu üyesi Nilgün Kala, Rukiye Sayar, Nevin Kargıner, Ayşe Pakkumsal, Dudu Taş ve Gülistan Toprak arkadaşlarıyla birlikte ilk ziyareti Eğitim-İş Adana Şubesi Başkanı İsa Kayadan’a yaptı. 12 Eylül yönetiminin 24 Kasım’ı Öğretmenler Günü olarak dayattığını ve o günden beri bu şekilde kutlandığını, oysa Dünya Öğretmenler Günü’nün 5 Ekim’de kutlandığını belirten CHP Adana İl Kadın Kolu Başkanı Göksu Günay, “Şahsınızda bütün öğretmenlerin gününü Cumhuriyet Halk Partisi kadınları adına kutluyorum” dedi.
Bir ulusu ayakta tutan çok önemli değerler olduğunu belirten Başkan Göksu Günay, “Bu değerlerin başında eğitim gelmektedir. Eğitimini ulusal değerlere ve yararlara göre yapılandırmayan, sağlıklı bir eğitim politikası geliştirip uygulamayan ulusların sonu kötü olmuştur. Burada eğitim emekçisi sevgili öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir. CHP iktidarında, eğitimin temel sorunları başta olmak üzere, sevgili eğitim emekçilerinin sorunlarını da baştan ele alıp, ulusunuza ve öğretmenimize yaraşır bir yapıyı mutlaka oluşturacağız” diye konuştu.
Eğitim-İş Sendikası Adana Şubesi Başkanı İsa Kayadan da, CHP’li kadınların ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek teşekkür etti. Başkan Kayadan, “Bu ince davranışınız için teşekkür ediyorum. Cumhuriyeti kuran bir partinin bu özel günümüzde yanımızda olması ne güzel! Sendika olarak biz de kadına ve kadın haklarına büyük önem veriyoruz. Çok sayıda şube başkanımız kadın. Üyelerimizin yüzde 52’si kadın. İktidarın uygulamaları, öğretmeni yok etmeye yönelik. Öğretmenleri bölüp parçalayıp yönetmeyi tercih ediyorlar. Şimdi kaç kategoriye ayrıldığımızı bile ancak tek tek sayarak bilebiliyoruz. Mücadelemiz sadece bir sendikal hak, ekonomik çıkar için değil, biz, öğretmenlik onurumuzu tekrar istiyoruz” diye konuştu.
CHP’li kadınlar daha sonra Eğitim-Sen Adana Şubesi’ni ziyaret etti. Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa ve yönetim kurulu üyelerince karşılanan CHP Adana İl Kadın Kolu Başkanı Göksu Günay ve arkadaşları, burada da Dünya Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, eğitim emekçilerinin yanında olduklarını ifade ettiler.
CHP’li kadınlara teşekkür eden Eğitim-Sen Şube Başkanı Güven Boğa, CHP’li kadınlara teşekkür etti, çalışmaları ve programları hakkında bilgi verdi. Başkan Güven Boğa, “Biz sadece öğretmenlerin özlük haklarıyla değil, toplumsal sorunlarla da ilgileniyor, mücadele gündemimize alıyoruz. Örneğin, çalışan ebebeynler ve çocukları çok zor şartlarda yaşamaktadırlar. Bunun çözümünün işyerlerinde kreşlerin yaygınlaştırılmasıdır. Bundan yola çıkarak, ‘Ebeveynler işe, çocuklar kreşe’ kampanyası başlatıyoruz. Özellikle kamuda çalışan anne-babaların temel sorunu haline gelen kreş uygulamasının yaygınlaşması için kitleleri harekete geçireceğiz” dedi.