Güncel

Önyargıların giremediği toplantı

Abone Ol

Girişim toplantısı 13 Eylül 2008’de yapılan ve 9 Ekim 2008’de Türkiye Millet Meclisi’nde kamuoyuna duyurulan Adana küçük Millet Meclisi (kMM) çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’de Adana dahil 22 il ve 1 ilçede oluşturulan ortak çalışma grubunun Adana bölümünde Cumhurbaşkanlığı seçimi ve seçimler sonrası belediyelerden beklentiler masaya yatırıldı.
Adana küçük Millet Meclisi Sözcüsü Av. Mustafa Çinkılıç, her ayın ilk cumartesi günü yapılan toplantıların siyasi ayrım gözetmeden tüm milletvekillerine ve yerel yöneticilere açık olduğunu hatırlattı. Toplantıların ‘Önyargılar Giremez’ başlığıyla düzenlendiğini ifade eden Çinkılıç, “Tüm milletvekilleri ve belediye başkanlarımızı toplantılarımıza bekliyoruz. Vatandaşlarımızın ve sivil toplum örgütlerimizin de kendilerini yakından ilgilendiren konulara duyarlı olmasını istiyoruz” dedi. Av. Çinkılıç, “Bizim toplantılarımıza önyargılar giremez” diye konuştu.
Adana Tabip Odası’nda gerçekleşen ve çeşitli sivil toplum örgüt temsilcilerinin katıldığı toplantı, yerel seçimlerde belediye başkanlarından daha yaşanabilir bir kent, Cumhurbaşkanlığı için ortak bir adayda karar kılınması, demokratik, ülkeyi ve toplumu herkesten fazla düşünen bir Cumhurbaşkanı talebiyle sona erdi.
Av. Mustafa Çinkılıç, toplantı sonunda yaptığı açıklamada belediye başkanlarından beklentileri liste haline getireceklerini, küçük Millet Meclisi’nden oluşacak bir heyetle kendilerini ziyaret edeceklerini ve bu beklentileri sunacaklarını sözlerine ekledi.