Çok değil

6 ay öncesine kadar o, Seyhan Belediyesinde “Prens”ti!

Akif Kemal Akay seçim öncesi partisince aday gösterilmeyince, adaylık karşılığında İYİ Partiye geçti. Başta Gökhan Üney olmak üzere yakın ekibi, dönemin Başkanı Akay’ın kazanması, CHPli Oya Tekin’in kaybetmesi için her şeyi yaptılar.

Ama olmadı.

Olamazdı!

Siyaseti bilenlerin öngördüğü gibi Akif Kemal Akay seçimi kaybetti. Hem de ne kaybetmek; İYİ partinin taban oyunu bile alamadı Akay.

Akif Kemal Akay’ı yanıltmışlardı

Hem de Akif Kemal Akay’ı en yakınındakiler yanıltmıştı.

Üstüne üstlük CHP’nin “Akif Abi”sini siyaseten bitirdiler. 

Sandılar ki, “Biz yanlış yönlendiririz, cezasını Akif Kemal Akay çeker!

Öyle olmayacak gibi

Belediyede Akif Kemal Akay’ın prensi olarak ortada dolaşan son olarak Başkan yardımcısı olan Gökhan Üney mesela!

Şimdi Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde gün geçiriyor. Bir ilçeye Memur olarak görevlendirileceği konuşuluyor.

Bilemeyiz

Kimseyi dönemin Başkanı Akay’a yaklaştırmayanlardan olan Üney ve ekibi! Doğru söyleyenleri “hain” ilan edip, Başkandan uzaklaştırıldılar.

Sadece kendi bilip, söylediklerinin doğru olduğunu savladılar.

Doğruları değil, kendi bildiklerini allandıra ballandıra anlatıp uygulayınca Akif Kemal Akay’ın sonu da maalesef siyasi açıdan çok kötü bitti.

İnanıyorum ki bugün, Akif Kemal Akay doğru söyleyeni de kendini yanıltanı da iyi analiz etmiştir.

Gelelim “Prens”e!

Kendisini “Prens” olarak gören Gökhan Üney Akif Kemal Akay’ı en çok yanıltanlardan oldu. “Türk Dili Edebiyatı” öğretmeni olan Üney bu özelliğini, yerini değiştirerek, eksilterek veya ekleyerek kelimelerin anlamlarını değiştirmek için kullandı.

Gökhan Üney  “Prens” olma ayrıcalığıyla döneminde biat etmeyen personelini ezdi, istediğini de ödüllendirdi.

Ama kısa bir filmdi o dönem.

Şimdi Bitti.

Basın Yayın Müdürlüğü, Kütüphane Müdürlüğü, Spor İşleri Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü ile Başkan yardımcılığı görevleri verilen Üney şimdi Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde küçük bir odada görev yapıyor!

Yakında bir ilçeye (Ceyhan Belediyesi) görevlendirmeyle gönderileceği iddia ediliyor. Ancak bu kadar kolay değil hesap vermeden gitmek.

Seyhan Belediye Başkanı Sayın Oya Tekin geçmişi kapattım,  yeni dönem ve “Beyaz Sayfa Açıyorum” diyemez.

ŞİMDİ HALK ADINA SORUYORUZ

Gökhan Üney’in Basın Yayın Müdürlüğünde görevi süresince yapılan ihaleler, verilen veya verilmeyen reklamlar, yapılan iş ve işlemler nereden temin edilmiştir.  Bayrak gibi sarf malzemeleri hangi ihale türleriyle alınmıştır. İhaleler kime verilmiştir, mal kabulü kim tarafından yapılmıştır. Personeline yapılan eziyet ve liyakatsız kişilere ödüllendirmeleri araştırılmalı ve varsa haksızlık ve usulsüzlük ortaya çıkarılmalıdır. Bunlar soruşturulmalıdır. Olumlu veya olumsuz Sonuç kamuoyuna aktarılmalı,  sorun var ise suç duyurusunda bulunulmalıdır.

TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMLERİN HAKKI İÇİN SORUYORUZ

Gökhan Üney’in Kütüphane Müdürlüğü döneminde mal kabullerini kim yapmıştır. Usulsüzlük varsa ortaya çıkarılmalı ve sorgulanmalıdır, ihaleler kime gitmiştir, kimlere kitap yaptırılmıştır, hangi iş ve işlem kimlere yaptırılmıştır. Soruşturulmalıdır.

Olumlu veya olumsuz Sonuç kamuoyuna aktarılmalı,  sorun var ise suç duyurusunda bulunulmalıdır.

SEYHAN BELEDİYESİNDE SAĞLIKLI BİR BAŞLANGIÇ İÇİN SORUYORUZ

Gökhan Üney’in Sağlık İşleri Müdürlüğü dönemi sorgulanmalıdır. Alınan mal veya hizmetler kimden alınmıştır. Kedi maması gibi ihtiyaçlar nereden temin edilmiştir. İhaleleri kimler almıştır. Her yönüyle araştırılmalı, soruşturulmalıdır. Olumlu veya olumsuz Sonuç kamuoyuna aktarılmalı,  sorun var ise suç duyurusunda bulunulmalıdır.

VARSA HAKSIZLIK GÜN YÜZÜNE ÇIKSIN DİYE SORUYORUZ

Gökhan Üney’in Spor İşleri Müdürlüğü soruşturulmalıdır. Amatörlere verilen ayni veya nakdi yardımlar nasıl verilmiştir. Kimlere tesisler tahsis edilmiştir. Tesisi kullanan amatör spor kulüplerine eşit muamele yapılmış mıdır? Tesisler kimlere ihale edilmiştir. Bazı tesisler, Amatör spor kulüplerinin kullanım hakkı iptal edilerek ihaleye çıkarılmış mıdır? Tüm girdilerle alakalı ihaleler ne şekilde yapılmıştır? Bunlar soruşturulmalıdır.

Olumlu veya olumsuz Sonuç kamuoyuna aktarılmalı,  sorun var ise suç duyurusunda bulunulmalıdır.

Ve Gökhan Üney’in Başkan yardımcılı makamının bağlı bulunduğu tüm müdürlüklerle ilgili araştırma yapılmalıdır?

KARANLIKLAR ÇIKSIN AYDINLIĞA DİYE SORUYORUZ

Veeeeee

Kendi açıklamasında “Basın Yayın Müdürlüğü, Kütüphane Müdürlüğü, Spor İşleri Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü görevlerinde bulundum.” Demiştir. Bunun yanında Başkan yardımcılığı görevini de söylemiştir. Peki neden Aralık 2022’de Seyhan Belediyesi Özel Kalem Müdürü olduğu bilgisini saklamıştır.  MHP’li Meclis üyesi Şehmus Uçar Seyhan Belediyesi Aralık 2022 dönemi meclis toplantısında yaptığı konuşmada Gökhan Üney’in Özel Kalem Müdürü yapılması gerekçesini sormuş ancak bu bilgi yalanlanmamıştır. O zaman bu bilgi doğru muydu? ")

Doğru değil ise Meclis üyesi Şehmus Uçar’ın bu iddiası neden yalanlanmadı?

SORUYOR, ÖĞRENMEK İSTİYORUZ: “İSTAFA EDERİM” DEDİĞİ İÇİN Mİ ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ YAPILDI

Tüm bu görevlerin üstüne Özel Kalem Müdürü olarak ataması,  Pınar Mahallesi Muhtarı Saniye Çelik’e yönelik Gökhan Üney’in “Ben Bekâr Adamım beni 22:00’den sonra Arama” demesinin ardından eleştiriler karşısında çektiği iddia edilen “istifa ederim” restini yumuşatmak için mi yapılmıştır? Bu soru işareti olarak ortadadır. Gerekçenin açıklanmasıyla bu konudaki şüpheler ortadan kaldırılabilir.

SAYIN OYA TEKİN BİR KADINA “BEN BEKÂR ADAMIM. BENİ 22:00’DEN SONRA ARAMA” DİYEN BİRİ İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR SUNUZ?

Bir Kadın aktivist olarak yıllarca mücadele eden ve Seyhan’ın ilk kadın başkanı olan Sayın Oya Tekin’in kadınlara çok önemli bir borcu vardır.

Sayın Oya Tekin, Gökhan Üney,  Pınar Mahallesi Muhtarı Saniye Çelik’e “Ben Bekâr Adamım beni 22:00’den sonra Arama” diyerek kadına şiddetin bir boyutunu uygulamıştır. Bu konuda ne düşünüyor sunuz? (

Sayın Oya Tekin, Gökhan Üney’e önceki dönem yönetimin, kadına yönelik şiddetle ilgili yaptırımı, cezası, uyarısı gibi herhangi bir işlem yapıp yapmadığını ortaya çıkarma sorumluluğunuz vardır. Gökhan Üney’e bir yaptırım veya ceza verilmişse bunu kamuoyu ile paylaşmanız bir kadın aktivist olarak göreviniz olacaktır. Şayet bir uyarı, ceza veya yaptırım yapılmamışsa, halen sizin Başkanı olduğunuz Seyhan Belediyesinde görevli memur olan Gökhan Üney ile alakalı bir girişimde bulunacak mısınız?

Bu soruların yanıtında ve soruşturmaların sonucunda herhangi bir olumsuzluk bulunmaması ve açıklanması, Gökhan Üney’in bundan sonraki yaşamında daha rahat olabilmesini sağlayacaktır. Şayet bir olumsuzluk varsa, haksızlıklar giderilmelidir.  Bu yapıldığı takdirde Seyhan Belediyesinin ve yönetiminin bundan sonra hakkaniyetli bir yönetim sergileyeceğinin göstergesi olacaktır.

GÖKHAN ÜNEY’DEN TEHDİTVARİ KONUŞMALAR

Bu arada Gökhan Üney “Mevki Makam, elimizi Kolumuzu bağlıyordu, şimdi rahatım”  diyerek bazı gazetecilere yönelik başka başka yerlerde tehditler yağdırıyor.  Bu tehditleri kamuoyunun takdirlerine bırakıyor, olasi bir olumsuzluğun sorumlusunu kamuoyunun bilgisine sunuyorum.