Adana nüfus bakımından Türkiye’nin en büyük 4. Vilayetiydi.
Osmaniye il yapıldı, 5.’liğe düştü.
Ekonomik olarak ta gerilerdeyiz. İstihdam, işgücüne katılım açısından ortalardayız.
İşsizlikte üzerimize yok.
İşsizlik rakamlarında hemen hemen her ay lideriz. İşsizin bol olduğu kentimize devlet yatırımı ters orantılı yani kıt. Adana’ya yeteri kadar yatırım yapmayan merkezi hükümet yeni projelerde de Adana’yı unuttu.
Son olarak Türkiye ile Çin arasında imzalanan 'Demiryolu İşbirliği Anlaşması' kapsamında 7 bin kilometre hızlı tren hattı yapılması kararına varıldı.
Bu karara varıldı ama bu satırları okuyan sizler sakın heveslenmeyin.
Zira Adana’ya bir metre dahi sürat demiryolundan yapılmayacak.

Doğu ile batıyı buluşturan, ortadoğu’ya açılan kapı Adana bu projeden mahrum kaldı.
“Adana’nın vekilleri yok” denildiğinde mangalda kül bırakmayan Adana vekillerimiz, “elimizden geleni yapıyoruz” diyorlar.
Ama sonuca baktığımızda vekillerimiz elinden geleni yapamıyorlar.
Ankara’ya giden vekiller, arkaya dönüp Adanalıyı görmüyor.
Görselerdi önemli projeler yapılırken Adana’nın da bu projelere dahil edilmesinin bir yolunu bulurlar ya da kamuoyu yaratırlardı.
Vekillerimiz değil mi; Mersin’e uluslar arası havalimanı yapılmasına böylece Adana Şakirpaşa havalimanının yıllar içinde pasifleşerek kapanmasının önünün açılmasına göz yuman.
Vekillerimiz değil mi; kavşak projesinin “para anca yeter” denilerek proje tadilatı yapılmasına böylece üstü açık kalmasına ses çıkarmayan.
Vekillerimiz değil mi; Adana’nın devlet yatırımlarından Kahramanmaraş’tan bile daha az yatırım alması karşısında ses çıkarmayan.
Vekillerimiz değil mi; Genel Başkanları ne derse onun için el kaldıran.
Kısaca bu vekillerle Adana’ya yatırım beklemeyin.