Güncel

TED Koleji, Adana’da "Eğitim Meşalesi"ni yaktı

Abone Ol

Çağdaş eğitim meşalesini Adana'da iş dünyası, protokol, veliler ve öğrencilerin yoğun ilgisi ile yakalayan TED Adana Koleji muhteşem açılış töreni ile yeni eğitim öğretim yılına başladı.

TED Adana Koleji'nin 2014 - 2015 eğitim - öğretim yılı açılış törenine Adana Valisi Sayın Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Orhan ERDEM, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Cengiz Zeybek, Adana Emniyet Müdürü Sayın Turan Akpınar, okul yönetimi, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törene TED Adana Koleji öğrencilerinin piyano ve jimnastik gösterileri damga vurdu.

TÜRKİYE’DE BİRÇOK İLKLERE İMZA ATACAK KALİTEDE

TED Koleji'nin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden TED Okul Müdürü Ercan Yüksel "TED kurumlarının eğitim modeli bilimsel temellere dayanıyor. Bizde bu model doğrultusunda öğretmenlerimiz ve siz ailelerimizin desteği, öğrencilerimizin de bireysel gayretleri ile insan yetiştirmeyi hedefliyoruz. “Yaşam boyu öğrenme” modelinden yola çıkarak hayata geçirilen TED Adana Koleji okul binamız, Türkiye’de birçok ilklere imza atacak kalitede. En son teknolojiyle donatılmış bu fiziki yapıda, TED ruhunu, misyonunu ve vizyonunu, tartışılmaz eğitim programlarıyla bir araya getirecek olan seçkin kadromuz sadece TED Adana Koleji’nin öğrencilerine değil, Adana’mızın ve ülkemizin eğitim kalitesine de katkıda bulunacaktır.” dedi.

TÜRKİYE’DE ADALETLİ EĞİTİM İSTİYORUZ!

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu açılışta gerçekleştirdiği konuşmada, Türkiye’nin eğitim sisteminin sürekli değişmesini eleştirdi ve sözlerine şöyle devam etti. “ Bu ülkeyi ileriye taşımak için eğitimde eşitlik değil adalet olması gerekir. Şehirdeki çocukla, köydeki çocuğun eğitimi adaletli olmalı. Türkiye’deki sürekli değişen eğitim sistemi ve dershanelerle bu imkansız.”

Pehlivanoğlu, velilere seslenerek “ Çocuklarınızın nerede eğitim göreceğini, sınıflarda akıllı tahtaların olup olmadığına bakarak değil, çocuklarınızı emanet edeceğiniz öğretmenlere bakarak seçin!” dedi.

SADECE KONUK DEĞİL AYNI ZAMANDA VELİYİM

Açılışa katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü “ Bugün burada sadece konuk değil aynı zamanda veliyim. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılına başlanıldığı Pazartesi günü andımız okunduğunda anladım ki doğru yerdeyim”

Konuşmaların ardından hem okulun açılışı, hem de yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla pasta kesilerek TED Marşı söylendi. Türkiye Eğitim Derneğinin sembolü olan meşale yakılarak resmi açılış töreni gerçekleşti.