Güncel

TSK\'ya saldırı sürüyor

Abone Ol

Ankara’da dün saat 16.00’da Emniyet’e e-mail yoluyla “Seferberlik Bölge Komutanlığı’na bomba taşındığı” yönünde bir ihbar geldi. İhbarda “Kirli silahlar, sivil plakalı kamyonla Afyon üzerinden Ankara’ya Seferberlik Bölge Başkanlığı’na taşınıyor. Güneydoğu’da Nevruz’da kullanılacak” şeklinde ifadeler vardı. Bunun üzerine polis, saat 16.00’da kamyonu takibe aldı. İçinde biri astsubay iki asker ve bir sivil şoförün bulunduğu kamyonu Gölbaşı yolunda polis saat 18.00’da durdurdu.

TRT'DEN YAYILAN PANİK

Bu gelişmeler saniye saniye TRT-2’den alt bant olarak kamuoyuna duyuruldu. TRT-2 yaptığı yayında önce kamyonun askere ait olduğunu belirtip “İçinde 900 adet el bombası var. Bombaların seri numaraları kazınmış” diye bilgi verdi. TRT-2, daha sonra kamyonun özel bir şahsa ait olduğunu bildirdi. Ardından haber tekrar değişti, kamyonun askere ait olduğu duyuruldu. Böylesine ciddi bir konuda detaylı bir araştırma yapmadan operasyonun her adımını saniye saniye veren TRT-2’nin haberiyle Türkiye bir süreliğine panik yaşadı.

GÖREV BELGELERİNİ GÖSTERDİLER

Kamyondaki 3 kişi, mühimmatın askere ait olduğunu bildirerek polise görev belgelerini gösterdi. Polis, Çukurambar soruşturmasını yürüten Savcı Mustafa Bilgili’yi haberdar etti. (Çukurambar soruşturması: 19 Aralık 2009’da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın oturduğu sokakta polis, 2 kişiyi gözaltına almıştı. ‘Arınç’a suikast ihbarı üzerine’ yapıldığı söylenen aramada söz konusu iki kişi asker çıkmıştı. İddiaya göre askerlerden biri üzerinde Arınç’ın evinin adresinin yazdığı kağıdı yutmuştu. Bu olay sonrası Ankara Seferberlik Daire Başkanlığı’nda devlet sırlarının bulunduğu kozmik oda savcılar tarafından aranmıştı.